Skip to content

У Дніпрі рятують очі підлітку, який постраждав від протигазу 80-х років минулого століття

У Дніпрі рятують очі підлітку, який постраждав від протигазу 80-х років минулого століття

До Центру екстреної медичної допомоги поступив виклик – в руках підлітка розірвався протигаз. В результаті цього юнак отримав хімічний опік обличчя та рук, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на допис Валентини Марченко у Фейсбук.

Нещодавно до Нікопольського СЕМД поступив виклик, на який негайно виїхала бригада ЕМД в складі фельдшера з МНС Петрушиної Тетяни Андріївни та водія Кучерявого Володимира Миколайовича. На місці виявилося, що у 16-річного юнака в руках розірвався фільтр протигаза.

Хлопцю діагностували хімічний опік обох очей, обличчя і кистей рук та надали медичну допомогу на місці. Після того, як підлітку дали знеболювальне, його госпіталізували в обласний офтальмологічний центр.

Там вже з’ясувалося, що юнак десь роздобув протигаз 80-х років минулого століття випуску, і хотів розібрати його, щоб подивитися, як він влаштований. Хлопець натиснув на кнопку на фільтрі і з нього бризнув струмінь якоїсь речовини прям в обличчя.

Також дісталося його приятелям, які разом з ним проводили експеримент. Хлопці розбіглися, почали вимивати під проточною водою реагент, тому їм пощастило обійтися лише легким переляком. А от юному експериментатору, який тримав в руках протигаз, перепало найбільше.

«Керівництво станції ЕМД висловлює подяку бригаді за своєчасну і якісну медичну допомогу потерпілому, зичить якнайшвидшого одужання постраждалому та закликає всіх – будьте обережні з незнайомими вам предметами», – пише медикиня Валентина Марченко у своєму дописі.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: