Skip to content

У Дніпрі на аукціоні за смішну ціну продали великий завод

ПАО Дніпропетровський трубний завод продали - Наше Місто

На платформі Prozorro.Продажі успішно завершився голландський аукціон, присвячений реалізації майнового комплексу ПАТ «Дніпропетровський трубний завод». Цю інформацію було опубліковано на самій платформі Prozorro.Продажі, повідомляє сайт «Наше місто».

За розкритою інформацією, переможцем аукціону, який відбувся 6 листопада, стало ТОВ «Буд-асистент». Торги були проведені за голландською моделлю, де ціни знижувалися. Початкова вартість активів становила 128 млн грн, але фінальна сума угоди склала 14,08 млн грн.

ПАТ «Дніпропетровський трубний завод» є одним із найстаріших підприємств чорної металургії України. Розташований у Дніпрі. Заснований 1889 року бельгійськими підприємцями братами Г. і Ш. Шодуар під назвою «Шодуар А».

На час війни у 1918—1920 роках завод призупинив роботу. У 1921—1932 роках він був у складі Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського.

З 1993 року завод стає вільним акціонерним товариством із сучасною назвою. На момент продажу входило до корпорації ІСД Сергія Тарути.

Підприємство спеціалізувалося на виробництві безшовних та електрозварювальних труб, володіло 9% ринковою часткою української трубної продукції.

Нещодавно повідомлялося, що трубні підприємства України зменшили обсяги виробництва на 37,9% у 2022 році порівняно з попереднім роком.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: