Skip to content

Ціни на яйця у Дніпрі стрімко ростуть: чого очікувати далі

Ціни на яйця у Дніпрі стрімко дорожчають: чого очікувати далі

Вартість яєць у Дніпрі починає бити рекорди. За словами експертів, до кінця року ціни продовжуватимуть активно зростати. Чого чекати та чи варто запасатися, – повідомляє сайт «Наше місто».

Ціни на популярний продукт починають активно зростати. Це обумовлено зміною сезону. При цьому, за словами голови парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Олександра Гайду, підвищення цін буде відбуватися аж до грудня.

«Велика частка яєць в Україні виробляється саме в невеликих господарствах. Зараз ми знаходимося в точці, коли зменшується пропозиція від домогосподарств і ціна починає підійматися вгору. Тому велика вірогідність того, що до новорічних свят ціни сягнуть показника минулого року, коли яйця на полицях коштували близько 75 грн за десяток», – заявляє Олександра Гайду.

У жовтні середньомісячні ціни на яйця у Дніпрі були в районі 53-55 гривень за 10 штук.

Наразі в супермаркеті АТБ 10 курячих яєць коштують 46.60 гривень.

Ціни на яйця у Дніпрі стрімко дорожчають: чого очікувати далі

У «Варусі» яйця можна придбати за 44.50 гривень/10 штук.

Цены на яйца в Днепре стремительно дорожают: чего ждать дальше

«Сільпо» пропонує ціну 54.99 гривень за 10 яєць C1.

Ціни на яйця у Дніпрі стрімко дорожчають: чого очікувати далі

Проте, за словами керівниці відділу маркетингу оптового ринку сільгосппродукції «Шувар» Тетяни Попович, українцям не варто боятися дефіциту, оскільки поголів’я курей у приватних господарствах та великих птахофабриках збільшується. Основною причиною зростання вартості яєць є похолодання, через які кури починають менше нестися. Таким чином, ціни зростатимуть поступово, без різких стрибків. А вже навесні, за прогнозами експертки, продукт почне дешевшати.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: