Восени хочеться затишку та ароматної випічки до гарячого чаю.
Легкий рецепт ніжних трубочок, які смакуватимуть як гарячими так і вже вистиглими пропонує приготувати сайт «Наше місто».
Головний секрет у начинці тому, хто не дуже любить вовтузитись з тістом, можна придбати в супермаркеті листкове тісто і використати з нашою начинкою.
Інгредієнти
Для тіста:
- 120 мл води;
- 1 жовток;
- 5 стл олії (без запаху);
- 1 ч л цукру;
- 1/4 ч л солі;
- 250 -270 г борошна.
Для начинки:
- 3 середніх яблука;
- 2-3 ст л цукру (або на свій смак);
- 1 ч л кориці;
- 50 г волоських горіхів;
- 20 г вершкового масла.
Приготування:
У воду додаємо сіль та цукор і перемішуємо до розчинення, щоб потім кристали не відчувались у тісті. Вливаємо олію, додаємо жовток та перемішуємо до однорідності.
Кількома порціями всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто до мʼякого еластичного стану. Готове тісто не повинно липнути до рук. Накриваємо рушничком та залишаємо відпочивати на 15-20 хв.
Тим часом приготуємо начинку – яблука натираємо або нарізаємо дрібними кубиками і висипаємо на сковорідку з розтопленим вершковим маслом, додаємо цукор і корицю, перемішуємо. Додаємо подрібнені горішки і тушкуємо все разом приблизно 5 хв.
Тісто ділимо на 12 однакових шматочків, кожен розкочуємо в тонкий пласт, викладаємо начинку і загортаємо в трубочку. Важливо загорнути краї тіста всередину, щоб начинка не випадала.
Викладаємо готові трубочки на деко з пергаментом, змащуємо яєчним білком і в гарячу духовку.
Випікати 25-30 хв при температурі 180 градусів Цельсія, але беріть до уваги і особливості вашої духовки.
Смачного чаювання!