Skip to content

В Україні можуть з’явитися купе для чоловіків: що відомо

На сайті Кабінету Міністрів з’явилась петиція, в якій йдеться про створення чоловічих купе в потягах. Більш того, такі поїзди мають бути маркованими у застосунках для купівлі квитків. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на відповідну петицію.  

Згідно з інформацією, оприлюдненою автором петиції, головна мета створення чоловічих купе – унеможливлення сексізму та гендерної дискрімінації на Укрзалізниці.

 «Якщо в потязі Укрзалізниці є жіноче купе, то обов’язково повинна бути така ж кількість чоловічих купе. Чоловіки, трансчоловіки й батьки з дітьми до шести років будь-якої статі повинні мати доступ до чоловічих купе» – зазначено у петиції.

Новини Дніпра: петиція про чоловічі купе - Наше Місто

Наразі петицію підтримали 34 особи з 25 000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 86 днів. Тим часом, мережею вже ширяться жарти про «чоловічі купе».

Нагадаємо, з 30 червня в Україні почали курсувати потяги з жіночими купе. Це рішення було прийнято через випадки фізичного та сексуального насильства, що вчинялися чоловіками. Вартість жіночих купе не відрізняється від звичайних.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: