Skip to content

Лаваш з яйцем та сиром на сковороді: оригінальний рецепт

Ксенія Куземко

Ека (йока) – це легка та смачна страва, яку готують з лавашу, сиру та яєць, і до якої можна додавати різні інгредієнти. Її можна подавати на будь-який прийом їжі, включаючи сніданок, обід, перекус або вечерю, пише «Наше місто» з посиланням на Обозреватель.

Інгредієнти

  • лаваш
  • сир (в ідеалі сулугуни або моцарелла, але можна взяти будь-який)
  • яйця – 3 шт.
  • сметана чи йогурт без ароматизаторів
  • кінза/кріп/петрушка/зелена цибуля (вибирай зелень, яка подобається тобі)
  • сіль, спеції – за смаком

Для кляру:

  • 2 яйця + 2ст. лож. води

Спосіб приготування

Сир та варені яйця натріть на тертці, додайте подрібнені інші інгредієнти для начинки, рубану зелень, трохи сметани або йогурту, перемішайте, посоліть та додайте спеції до смаку.

Візьміть лаваш, трохи змочіть його під водою, покладіть начинку і поверніть як налисник.

Для кляру: збийте яйця із водою. Обмокніть заготовки в кляр з усіх боків і готуй на розігрітій сковороді з олією, середньому вогні до рум’яного кольору з двох сторін.

Нагадаємо, раніше ми писали, рецепт квашеної капусти в банках.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: