Skip to content

Лазанья з тонкого лаваша: смачний рецепт нашвидкоруч

Анна Диброва

Лазанья з тонкого лаваша: смачний рецепт нашвидкоруч

Лазанья – перлина італійської кухні, але часом рецепт видається занадто складним щоб її приготувати. Не завжди легко знайти спеціальні листи для приготування цієї страви. Але вихід – є!  

Приготувати лазанью з тонким вірменським лавашем, пропонує сайт «Наше місто».

Вам точно сподобається, і ця варіації лазаньї посяде почесне місце серед ваших найкращих рецептів!

Для тих хто дуже зголоднів: замість м’ясного фаршу та тушкованих овочів можна використати вже готовий соус «Болоньєзе», який продається у супермаркетах, додавши трохи майонезу чи сметани безпосередньо на листи лаваша. Такий варіант приготування займе – 3 хвилини на заповнення форми, 20 хвилин на випікання і ще 5-7 на запікання скориночки із тертого сиру.

Ті хто не так сильно поспішає можуть приготувати начинку вдома.

 Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш в залежності від розміру форми та кількості шарів;
  • Свинячий фарш 300 г;
  • Томати 2 шт;
  • Цибуля ріпчаста 1 шт;
  • Сир твердий 60 г;
  • Борошно пшеничне 1 ст. л;
  • Молоко 125 мл;
  • Масло вершкове 30 г;
  • Олія 3 ст. л;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений за смаком;
  • Мускатний горіх мелений 1/5 ч. л.

В розігріту олію, викласти фарш і просмажити 5-10 хвилин на середньому вогні. Посолити і поперчити за смаком, викласти на тарілку.

На пательні де смажився фарш, покладіть цибулю та припустіть до прозорості та м’якості протягом 3-5 хвилин. Покладіть в пательню нарізані помідори, посоліть, смажте протягом 5 хвилин.

Лаваш розрізати за розміром форми для запікання. Щоб лазанья була високою, треба використовувати декілька шарів лаваша.

Приготування соусу Бешамель

У сотейник покладіть борошно, поставте на вогонь. Додайте молоко та трохи солі, мускатного горіха та ретельно помішуйте, щоб не утворювалось грудочок. Доведіть до кипіння, охолодіть.

Духовку розійгрійте до 180 °C.

Форму для запікання добре вимазати вершковим маслом. На дно форми налити трохи соусу та розмазати по всьому периметру. Покладіть лист лаваша та трохи притисніть.

На лаваш викласти приблизно половину фаршу, накрити іншим листом лаваша та викласти зверху половину овочевої маси. Повторіть шари та накрийте останнім листом лаваша. Зверху ретельно залийте все соусом.

Випікайте лазанью 30 хвилин.

Твердий сир натерти на великій тертці. Через 30 хвилин від початку випікання лазанью витягти з духовки та ретельно посипати сиром.

Запікати ще протягом 15-20 хвилин до отримання золотистої скоринки. Подавати з гілочкою базиліку чи іншою улюбленою зеленню.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: