Skip to content

З 1 листопада у Дніпрі і області заборонено ловити рибу: що треба знати рибалкам

З 1 листопада у Дніпрі і області заборонено ловити рибу: що треба знати рибалкам

Починаючи з 1 листопада 2023 року на Дніпропетровщині починають діяти зміни щодо риболовлі, які впроваджені з метою збереження водних біоресурсів та забезпечення оптимальних умов їх зимівлі. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

З 1 листопада у Дніпропетровській області розпочинається заборона вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах. Встановлені заборони видані наказом від Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Дніпропетровській області.

Заборона вилову впроваджена з метою збереження водних біоресурсів. При цьому, риболовля у заборонений період дозволена поза межами зимувальних ям.

«Любительський лов риби дозволяється гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків не перевищує сім одиниць на одного рибалку», – повідомляють у рибоохоронному патрулі.

У разі недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

Нагадуємо, що у зв’язку з військовою агресією сусідньої країни та введенням воєнного стану на усій території України всі географічні координати зимувальних ям не оприлюднюються.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: