Skip to content

У Дніпропетровській області продають великий трубний завод: кому належав і скільки коштує

У Дніпропетровській області продають великий трубний завод: кому належав і скільки коштує

На онлайн-аукціон виставили Дніпропетровський трубний завод, який входить в групу однієї з найбільших корпорацій України. Оголошення про продаж з’явилося на сайті вже вдруге, але тепер ціну знизили на 32 мільйони гривень, – повідомляє сайт «Наше місто».

ПАТ «Дніпропетровський трубний завод» входить в групу однієї з найбільших корпорацій України «Індустріальний союз Донбасу», яку пов’язують з Сергієм Тарутою. Завод пеціалізувався на виробництві електрозварювальних труб, які використовувалися переважно в будівництві. Його збудували 1928 році, а з 2011 року на підприємстві почався занепад через проблеми з постачанням сировини.

Станом на 2021 рік діяльність на підприємстві не велася, оскільки завод не випустив жодної тонни трубної продукції. За рішенням Господарського суду Дніпропетровської області підприємство було визнано банкрутом, а вже у 2022 році його почали «різати на металолом».

4 жовтня цього року Дніпропетровський трубний завод опублікували на сайті «Prozorro.Продажі» з аукціонною ставкою 160 000 000 гривень. Проте вже через три тижні підприємство виставили на повторний аукціон з початковою ціною 128 мільйонів гривень, що на 32 мільйони менше, ніж минула ціна.

У Дніпропетровській області продають великий трубний завод: кому належав і скільки коштує

На сайті покупцеві пропонують:

  • головний корпусу трубоелектрозварювального цеху – ТЕЗЦ, заг. пл. – 24775,1 кв. м.;
  • підвали;
  • ганки, сходи, сходи пожежні, приямок, козирець тощо;
  • запаси заводу.

Аукціон планується провести 6 листопада за схемою гібридного голландського аукціону. Він проходить в три етапи, які розраховані на покрокове зниження початкової вартості, котре буде відбуватися до того часу, аж поки хтось з учасників не зупинить це зниження.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: