Skip to content

Ракетний удар по Обухівці: бабуся живе на руїнах через ворожу ракету (Відео)

Ракетний удар по Обухівці: бабуся живе на руїнах через ворожу ракету (Відео)

18 жовтня окупанти безжально обстріляли селище Обухівка під Дніпром. Через це постраждало чимало людей, одна з яких – пенсіонерка Марія Олексіївна. Жінка втратила власний будинок через приліт ворожої ракети, а сама дивом вціліла. Як тепер живе мешканка Обухівки, – розповість сайт «Наше Місто» з посиланням на Дніпро Оперативний.

Сьогодні пенсіонерка з Обухівки з жахом згадує 18 жовтня. Того трагічного ранку жінка поралася на городі та чекала у гості сина. Він трохи запізнився – саме такий збіг обставин врятував життя матері та сину. Якби вони обидва під час прильоту ракети перебували в оселі – страшно уявити які б трагічні наслідки спіткали родину.

«Якби він раніше на декілька секунд прийшов, то його би вже не було. І мене би не було, якби я до нього пішла», – з жахом згадує пенсіонерка.

На щастя Марія Олексіївна отримала лише невеликий поріз. Але побачивши те, що залишилося від її будинку, мало не втратила свідомість.

«Стільки років з чоловіком будували, щоб було де жити. І ось тепер таке сталося. Чоловік сильно хворів, у нього рак крові виявили. Стільки грошей витратили на лікування, а воно було марне. А тепер нічого не залишилося», – розповідає постраждала.

Ракетний удар по Обухівці: бабуся живе на руїнах через ворожу ракету (Відео)

Зараз жінці допомагає її син Олександр. Разом вони намагаються хоч якось облаштувати житло для того, аби була можливість виконувати елементарні побутові справи для існування. Так, Олександр власними силами обладнав для матері кухонну плиту.

«Газу тут немає, оскільки газопровід зруйнований. Побутова техніка також тут уся зламана. Добрі люди дали нам плиту. Оскільки під балон вона не підходила, довелося з двох плит одну збирати. Цілий день намагалися зробити і ось нарешті вийшло – тепер бабуся може собі супи варити», – розповідає син пенсіонерки.

Ракетний удар по Обухівці: бабуся живе на руїнах через ворожу ракету (Відео)

Син Марії Олексіївни також мешкає в Обухівці, але в іншому районі. Розповідає, що вмовляє пенсіонерку переїхати до нього, але вона ні в яку не погоджується.

«Вона навідріз відмовляється, бо господарство в неї невелике є. Та і шкода їй кидати все, бо це її життя. Скільки років вона це все збирала. Не доїдали, своїми руками все будували, я пам’ятаю. Через це і категорично відмовляється», – каже Олександр.

Родина звернулася до сільської ради за допомогою. Проте наразі жодної відповіді та інформації не отримала. Олександр запевняє – він готовий відбудувати житло навіть самотужки. Однак де взяти такі великі кошти на купівлю матеріалів для будівництва – не знає.

«В перший день приїжджали волонтери, пропонували матеріали і ми брали: дошки, листи OSB, клейонку, цвяхи, саморізи. При чому люди самі переселенці з Донецької області. Але приїхали і запропонували», – згадує чоловік.

Сусідка постраждалої Людмила також намагається допомагати їй усіма силами.На щастя, її дім у результаті прильоту майже не постраждав. Людмила каже, що наразі єднання і підтримка – це найважливіше, що можуть зробити всі українці.

«Якщо всім разом зібратися навіть по трохи – це дуже допоможе, це буде значуща сума для бабусі», – наголошує сусідка Людмила.

Журналісти також вирішили звернутися до Обухівської сільської ради з питаннями про допомогу постраждалим. Там повідомили, що під час прильоту загалом постраждали 35 житлових будинків, з них найбільш пошкоджені 7 домівок, 1 дім було зруйновано повністю. В сільській раді запевнили, що до кінця цього тижня комісія буде затверджувати акти зруйнованих будинків. Кажуть, інформація про суму компенсацій з’явиться лише після цієї процедури.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: