Skip to content

«Каракатиця» братів Каснерів у Дніпрі: Верховний суд поставив крапку у скандальній справі

Анна Диброва

«Каракатиця» братів Каснерів у Дніпрі: Верховний суд постави крапку у скандальній справі

Верховний Суд ухвалив рішення у спорі між  міськрадою Дніпра та «чорними» забудовниками братами Каснерами, стосовно так званої «Каракатиці». Судова тяганина тривала з 2017 року. Повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на міську владу.

«Верховний Суд у постанові від 4 жовтня 2023 року по справі № 200/18631/17 встановив, що  недобудова зареєстрована на  праві комунальної власності за територіальною громадою міста Дніпра на  підставі рішення Дніпровської міської ради, яке не скасоване та є чинним. Право власності територіальної громади на  вищевказаний об`єкт нерухомості зареєстровано в установленому законом порядку», – зазначила Наталія Дика, заступниця директора департаменту правового забезпечення ДМР.

У цій справі міська рада просила суд визнати право комунальної власності на славнозвісну недобудову у зв’язку з оскарженням такого права братами Каснерами. Встановивши законність набуття та реєстрації права комунальної власності на цю будівлю за Дніпровською міською радою, Верховний Суд відмовив у задоволенні позову, зазначивши, що наявність у  «братів Каснерів» сумніву щодо належності цього майна територіальній громаді міста Дніпра не є перешкодою в реалізації територіальною громадою свого права власності.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: