Вже настали осінні холоди. А отже час готувати смачні гарячі страви з дивовижним смаком та осіннім настроєм. Традиційно символом осені є яскравий помаранчевий гарбуз. Тож, для відтворення атмосфери пропонуємо легкий рецепт смачної помаранчевої запіканки з гарбуза та сиру, – повідомляє «Наше місто».
Прохолодні вечори та яскраве листя вносять в наше життя нотки затишку та аромату, які хочеться відчути ще більше в кожному кулінарному шедеврі. Так, на вечірні посиденьки з друзями чи сім’єю або просто для перегляду кінофільму можна приготувати легку та ситну горбузово-сирну запіканку.
Інгредієнти:
Сирна маса:
- сир домашній 400 г
- яйця 2 шт.
- цукор 3 ст. л.
- сметана 2-3 ст.л.
- крохмаль 3 ст.л.
- сіль дрібка
Гарбузова маса:
- гарбуз 500 г
- яйця 2 шт.
- цукор 3 ст. л.
- крохмаль 3 ст.л.
- сіль дрібка
Спосіб приготування
Для початку потрібно почистити та дрібно нарізати гарбуз. Покласти в баняк (чавун), залити водою, щоб вода лише прикривала гарбуз. Довести до кипіння та тушкувати до м’якості гарбуза. Потім потрібно злити воду та порізати на шматки не дуже дрібні, загорнути гарбуз у фольгу, запікати в духовці при 180° приблизно 30 хв.
З готового гарбуза зробити пюре, найкраще це вийде блендером, проте можна і вручну, у комбайні чи м’ясорубці. Додати яйця, сіль, цукор та крохмаль. Перемішати та ще раз збити блендером чи іншим приладом.
Викласти сир. Додати сіль, цукор, яйця, крохмаль та сметану. Сирну масу перемішати, а потім збити блендером (або на комбайні чи у м’ясорубці, чи просто ложкою).
Форми для випічки застелити пергаментом та змастити дно та боки олією (можна ще трохи притрусити манною крупою, аби запіканка не прилипала до форми). Починаючи з центру форми викладати столовою ложкою по черзі: сирну масу, зверху гарбузову масу, і знову сирну.
Таким чином викласти повністю обидві маси. Можна залишити трохи гарбузової маси та змастити верх запіканки. Тоді смужки буде видно вже при нарізанні.
Випікати 40-45 хвилин у розігрітій до 180° духовці.
Категорія: Новини Дніпра, Рубрики, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Рецепти