Skip to content

Розробляли і 10 років тому: в Укренерго розкрили таємницю про графіки відключення світла

Новини Дніпра: Таємниця про графіки відключень світла

Чим ближче морози, тим активніше у соцмережах та деяких недобросовісних медіа розповсюджують інформацію щодо багатогодинних відключень світла ледь не завтра. Однак в “Укренерго” закликали українців не вірити цим фейковим повідомленням. Оскільки зараз в нас достатньо електроенергії, аби забезпечити потреби всіх громадян. Ситуація може змінитися лише через російські масовані обстріли. Також в компанії нагадали, що графіки відключень розробляють щороку останнє десятиліття, передає “Наше місто”.

Радник прем’єр-міністра України, член Наглядової ради “Укренерго” Юрій Бойко розповів, що насправді графіки розробляють щорічно вже впродовж десятиріч.

“Під час підготовки до опалювального сезону необхідно провести ремонти, зробити запас газу, вугілля, прорахувати енергетичний баланс. А ще розробити графіки відключення на випадок надзвичайної ситуації. Раніше такі графіки створювали обленерго та затверджувала обласна держадміністрація, а зараз – оператори системи розподілу та військові адміністрації. Сам факт наявності графіків відключення не говорить про те, що їх планують застосовувати. Але цей інструмент має бути в пакеті, яким може скористатись диспетчер”, – пояснив Бойко.

Наразі немає сенсу чекати графіків відключень. Вони протестовані і вже готові до впровадження у разі необхідності. Проте саме зараз такої необхідності немає.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: