Site icon Наше Місто

Одна з чотирьох в Україні: де у Дніпропетровській області є вулиця генерала Залужного (Відео)

Вулиця імені Залужного у Покрові Дніпропетровської області

У місті Покрові Дніпропетровської області, яке знаходиться неподалік від лінії фронту, місцева влада ухвалила рішення створити у маркери, що визначають його українськість. Зокрема, вулицю Горького перейменували на честь Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Журналісти «Наше місто» побували у Покрові, де з’ясували, як виглядає вулиця та що думають про перейменування її жителі.

У Дніпрі така ситуація не можлива, оскільки називати топоніми іменами живих людей тут заборонено. В обласному центрі можна увічнювати імена тільки тих хто вже віддав життя за свободу нашої землі.

Мешканців Покрова таке перейменування не дивує, Дмитро живе на колишній вулиці Горького вже 6 років:

«Я вважаю це доцільним, ці люди творять історію просто зараз і вони точно будуть в підручниках, бо зробили багато важливого!»

Хвиля перейменувань буде тривати, адже історія нашої державності зміцнюється саме зараз. Детальніше про вулицю Залужного – дивіться в ексклюзивному репортажі.

До речі, в Україні наразі є тільки 3 вулиці, крім покровської, які носять ім’я славетного воєначальника сучасності – у Конотопі (Сумська область), Малині (Житомирська область), смт Стара Синява (Хмельницька область).

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version