Site icon Наше Місто

На Дніпропетровщині троє людей отруїлися дикорослими грибами: як запобігти отруєнню

На Дніпропетровщині троє людей отруїлися дикорослими грибами: як запобігти отруєнню

У Дніпропетровській області з симптомами отруєння до лікарень звернулися троє людей. Про це пише сайт  «Наше Місто»,  з посиланням на публікацію ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів.

Основними ознаками отруєння грибами є:

Щоб запобігти отруєнню дикорослими грибами:

Якщо ви все ж пішли до лісу збирати гриби, то обов’язково врахуйте таке:

Дітям, літнім людям, а також тим хто страждає на хронічні захворювання ШКТ вживати в їжу гриби (навіть вирощені для продажу) не можна!

Це пов’язано з тим, що в грибах міститься білок хітин, який практично не перетравлюється нашою травною системою. Саме його надлишок може призвести до гастриту та інших більш серйозних проблем.

Ніколи не застосовуйте «домашніх» методів визначення отруйності грибів – вони помилкові. Срібло темніє від взаємодії з амінокислотами, які є як у їстівних, так і в отруйних грибах, а колір цибулі змінюється під впливом ферменту тирозинази, який також міститься в усіх грибах.

При появі будь-яких симптомів харчового отруєння чи взагалі погіршення стану здоров’я не можна гаяти жодної хвилини. Негайно викликайте «швидку допомогу» та акцентуйте увагу на тому, що хворий вживав гриби! Залишки грибів або страв з них необхідно зберегти для лабораторного дослідження, що значно пришвидшить адекватне лікування.

Не займайтеся самолікуванням і не намагайтеся “перечекати” – це може бути смертельно небезпечно!

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version