Site icon Наше Місто

Безпека на дорогах: у Дніпрі оновлюють розмітку, готують світлофори, а містян закликають «підсвічувати» себе у темний час доби

Безпека на дорогах у Дніпрі - Наше Місто

В осінню раніше темніє, дорожній рух ускладнюється та зростає ризик аварій. Як учасникам руху подбати про безпеку на шляхах, що роблять для цього профільні міські служби та які поради дають правоохоронці, повідомляє сайт «Наше місто».

Дорожню розмітку оновили – для безпеки водіїв та пішоходів

Щороку в Дніпрі профільні служби наносять та оновлюють дорожню розмітку. Її наносять як фарбою, так і довговічним пластиком. В першу чергу пластикова розмітка наноситься на ділянках доріг з інтенсивним рухом транспорту, наголошує Михайло Солярчин, начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста».

– Загалом у 2023 році на вулицях міста вже нанесено фарбою 372 км ліній і пунктирів, а також розмічено 10 000 кв. м пішохідних переходів, – повідомив Микола Солярчин. – Пластиком (із додаванням скляних кульок) нанесено 70 км ліній і пунктирів та близько 9000 кв. м пішохідних переходів.

Також у планах  КП«Транспортна інфраструктура міста» на 2023 рік – відновити та встановити близько 1200 дорожніх знаків на вулицях міста. Всі вони світловідбивні, добре помітні у вечірній та нічний час, наголосив Михайло Солярчин.

Світлофори на ключових перехрестях зможуть працювати навіть у блекаут

Наша відповідь можливим екстреним відключенням світла: у Дніпрі вже протестували системи безперебійного живлення для світлофорів. Це – акумулятори, які у разі відключення електроживлення підтримають роботу об’єктів на декілька годин, розповів Володимир Саватєєв, інженер відділу управління світлофорними об’єктами КП  «Транспортна інфраструктура міста».

Загалом такі пристрої зможуть встановити на понад 30 світлофорах, які регулюють рух на найбільш  завантажених перехрестях. Зокрема – на перетині Запорізького шосе та вул.Панікахи, пр.Яворницького та вул.Грушевського, на Слобожанському проспекті, Донецькому шосе та деяких інших локаціях

Система відеоспостереження” Безпечне місто” – важливий фактор громадської безпеки в Дніпрі. Камери спостереження фіксують різноманітні аварії, порушення правил дорожнього руху, випадки псування майна тощо,  зазначає Ілона Симонова, начальник відділу обробки даних Ситуаційного центру.

Фахівці Ситуаційного центру Дніпра за допомогою камер відеонагляду контролюють ситуацію в місті та оперативно реагують на події. Інформацію передають профільним службам та правоохоронцям, які з допомогою відеозаписів можуть, приміром, встановити обставини ДТП.

Отримати відео, записані камерами спостереження, можуть мешканці Дніпра.

– З початку 2023 року містяни спрямували до Ситуаційного центру 1137 звернень щодо певних відеозаписів та отримали відповіді,  – зазначає Ілона Симонова.

Подбайте про свою безпеку – носіть на одязі яскраві елементи!

Поліція закликає подбати про власну безпеку усіх пішоходів, які рухаються по вулицях та дорогах: вкрай важливо бути “видимим” в темний час доби!

Приміром, камери відеоспостереження Ситуаційного центру фіксували, коли люди в темному одязі ставали буквально невидимими для водіїв та наражали себе на смертельну небезпеку. Навпаки, пішоходів зі світлоповертальними елементами на одязі та ліхтариком в руці добре видно на пішохідному переході.

Для власної безпеки дорослі та особливо діти, що рухаються біля доріг або по дорозі в темряві, мають носити світловідбиваючі елементи (флікери) на одязі, нагадує заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю Управління Патрульної поліції у Дніпропетровській області, капітан поліції Алла Малиновська-Поправка. Це можуть бути яскраві стрічки, брелоки або жилетки:

– Ми дуже радимо використовувати ці елементи поверх одягу, – зазначає вона.

Завдяки яскравій стрічці на одязі людину набагато краще видно водіям. Тож флікери буквально рятують життя, наголошує представниця Патрульної поліції.

До відома, кілька  років тому до законодавства було внесено зміни щодо правил дорожнього руху. Новації зобов’язують пішоходів обов’язкового використовувати світлоповертальні елементи в темний час доби, нагадує представниця Патрульної поліції Алла Малиновська-Поправка.

Також “підсвічувати” себе зобов’язані  велосипедисти, люди, які пересуваються  на самокатах, гіроскутерах та інших новітніх транспортних засобах. Важливо позначати флікерами або стрічками дитячі візочки. Також не буде зайвим “підсвітити” в темний час доби домашніх улюбленців – песиків, з якими гуляють містяни.

Придбати різноманітні світлоповертальні стрічки, наліпки, жилетки можна у спортивних магазинах, в супермаркетах господарчих товарів тощо.

Тільки цифри

250-300 метрів – з такої відстані водії зможуть побачити в темряві людину, яка “підсвічує” себе світловідбивними елементами на одязі.

Корисно знати!

Звернутися до Ситуаційного центру із запитом щодо отримання відео з камер можна:

за телефонами (067) 370 16 36; (067) 370 12 64;

написавши листа на електронну пошту: inforadamonitoring@gmail.com;

або звичайною поштою, написавши запит на адресу: 49000, м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 75

Тільки цифри

2600 камер відеоспостереження системи “Безпечне місто” працюють у Дніпрі

М.Чернов. Фото Володимира Федорищева

Категорія: Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version