Skip to content

Все життя присвятив місту: у Нікополі помер відомий промисловець і бізнесмен

Ксенія Куземко

У Нікополі на 75 році життя перестало битися серце почесного громадянина Олександра Фельдмана. Його багаторічна трудова діяльність була віддана металургійній промисловості та рідному місту. Про це повідомляє пресслужба НМР, пише «Наше місто».

Олександр Ісаакович Фельдман народився 11 січня 1949 року. Трудову діяльність розпочав у 1967 році на Нікопольському Південнотрубному заводі, закінчивши Нікопольський металургійний технікум за спеціальністю «Прокатне виробництво». Починав підручним коваля, потім підручним вальцівника.

Після закінчення Дніпропетровського металургійного інституту в 1974 році повернувся на ПТЗ до рідного трубоволочильного цеху №1. Обіймав інженерні посади.

У травні 1991 року Олександр Ісаакович став директором, а з січня 2000 року – генеральним директором ТОВ НВО «Трубосталь». Кандидат технічних наук (1989 рік), академік Академії інженерних наук України, Олександр Ісаакович мав більше ніж 100 свідоцтв, патентів і друкованих робіт, вніс вагомий внесок у розвиток трубної промисловості країни. Був Заслуженим працівником промисловості України (2004 рік), нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2009 рік).

Також Олександр Фельдман був головою Нікопольської міськрайонної громадської організації «Єврейська громада» з часу її заснування, депутатом Дніпропетровської обласної ради VI скликання.

Олександр Ісаакович був справжнім патріотом свого міста та меценатом. Він допомагав нужденним, підтримував спортивну інфраструктуру, а також діяльність Нікопольського краєзнавчого музею, переймався збереженням історичних та культурних пам’яток і встановленням нових пам’ятників, меморіальних дошок і знаків, фінансував видання книжок.

26 лютого 2016 року рішенням Нікопольської міської ради Олександру Ісааковичу Фельдману було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Нікополя» «за вагомий особистий внесок у розвиток трубної промисловості України і міста Нікополя, розвиток регіону та міста Нікополя, активну участь у громадсько-політичному житті міста, збереженні культурної спадщини Нікопольського краю та благодійну діяльність». Його нагородили почесною відзнакою Нікопольської міської ради «Честь і слава».

У 2019 році Олександр Ісаакович став кавалером медалі №1 Нікопольського краєзнавчого музею «Брати Шияни.За заслуги».

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: