Skip to content

Камінь спотикання: чому Україна досі не може відмовитися від переведення годинників

Ксенія Куземко

Україна розпочала переведення годинників ще у 1981 році, маючи на меті заощадження електроенергії та подовження світлового дня. З того часу ця практика стала традицією — двічі на рік переводити стрілки годинників: навесні на літній час та восени на зимовий. Коли цього року потрібно перевести стрілки годинника на зимовий час – читайте в матеріалі «Наше місто».

У 2023 році цей день випадає в ніч із суботи 28 на 29 жовтня. Стрілки годинника при переході на зимовий формат необхідно перевести на одну годину назад, тобто на 03:00.

Нагадаємо, в Україні діє норма закону, згідно з якою весною встановлюється літній час, а в останню неділю жовтня — зимовий. Були спроби скасувати сезонне переведення годинників, але ці спроби не знайшли успіху.

Головний камінь спотикання — розбіжні погляди на те, який час слід залишити постійним. Певні парламентарі вважають за доцільність залишити зимовий час незмінним, в той час як інші вважають, що літній час має залишити свою актуальність.

Народна обраниця Галина Третьякова каже, що парламентарі будуть розглядати це питання тільки в разі його ініціації. Тому, як мінімум, у 2023 році все залишається як є.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: