Site icon Наше Місто

Людина, якою пишається усе місто: історія лікаря з Дніпра, який вже майже 40 років рятує життя

Людина, якою пишається усе місто: історія лікаря з Дніпра, який вже майже 40 років рятує життя

У Дніпрі лікар, який близько 40 років рятує життя людей, отримав державну відзнаку «Заслужений лікар України». Історію великої людини розповість сайт «Наше місто».

Пан Олександр майже 40 років присвятив медицині. Спочатку працював медбратом і вже більш як три десятиліття – лікарем. Зараз у міській лікарні завідує відділенням токсикології. Туди потрапляють хворі з гострими отруєннями. 

«Ця нагорода для мене стала несподіванкою. Я про це навіть не думав, просто працював собі та й все. Коли дізнався, це був невеличкий шок. Але я вдячний за таку оцінку моєї праці та праці моїх співробітників. Без них нічого б не було. Також вдячний моїй родині, яка підтримувала мене всі ці роки та з розумінням ставилась до нічних чергувань тощо», – поділився Олександр, заслужений лікар України.

Він згадує: про медицину почав мріяти ще у шкільні роки. Із 7-го класу твердо вирішив – буде лікарем.

«Навіть не знаю, що мене спонукало обрати таку професію. Мої батьки не медики, але їхні друзі працювали в медицині. Можливо через це. Навчався у Дніпропетровському медичному інституті, закінчив у 1988-му. Перші три роки у виші були складними. Але потім стало трохи легше. Ми вже почали ходити по лікарнях, спілкуватися з хворими. Це було цікаво», – пригадує пан Олександр.

У професії йому подобається, що постійно з’являється щось нове. Отже, постійно доводиться  поповнювати свої знання.

«Постійно з’являються нові хімічні речовини. Ми, лікарі, весь час у пошуках засобів лікування. Я постійно спілкуюсь з колегами з інших міст, ми обмінюємось досвідом, обговорюємо міжнародні наукові статті з токсикології. Це робота, до якої мене тягне. Навіть коли я у відпустці, вже десь на 10-й день дружина каже, щоб я вже йшов на роботу», – зазначив Олександр.

Окрім роботи, у заслуженого лікаря України є й інша пристрасть – футбол. З дитинства вболіває за «Динамо» (Київ). Також любить собак. У пана Олександра живе бельгійська вівчарка на ім’я Лагерта.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version