Site icon Наше Місто

Булочки з маком родом з дитинства: легкий та смачний рецепт улюбленого десерту

Булочки з маком родом з дитинства: легкий та смачний рецепт улюбленого десерту

Булочки з маком – одна з найпопулярніших випічок нашого дитинства. Раніше вони продавалися майже всюди, а сьогодні той самий смак вже почав забуватися. Як здивувати своїх близьких тими самими смаколиками з дитинства, – розповість «Наше місто».

Рецепт булочок не складний, проте потребує часу, аби тісто настоялося та вийшло таке ж як в дитинстві.

Інгредієнти:

Для начинки:

Спосіб приготування:

У глибоку миску потрібно просіяти 300 грамів борошна, додаємо цукор, сіль, дріжджі і перемішуємо. В окремій мисці поєднуємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло та олію. Додаємо рідкі інгредієнти до сухих та добре перемішуємо.

Поступово просіюємо борошно, що залишилося, і замішуємо м’яке еластичне тісто (борошна може піти як більше, так і менше, головне, не забити його – воно повинно бути дуже м’яким).

Кладемо тісто у глибоку миску, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 30 – 40 хвилин. ⠀

Обминаємо тісто, що піднялося, ділимо на дві частини і кожну максимально тонко розкочуємо у прямокутник.

Кожен прямокутник тіста змащуємо половиною макової начинки (500 грамів) і щільно згортаємо в рулет. Кожен рулет розрізаємо ниткою на вісім рівних частин.

Кладемо булочки на лист з пергаментом, накриваємо харчовою плівкою, рушником і прибираємо в тепле місце на 15 – 20 хвилин.

Після цього випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 – 30 хвилин.

Категорія: Новини Дніпра, Рубрики, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version