Skip to content

Дніпровський ресторан “Маяк”: як зараз виглядає будівля-примара

Анна Диброва

Дніпровський ресторан “Маяк”: як зараз виглядає будівля-примара

У 80-х роках ХХ століття ресторан «Маяк» був одним з найдорожчих у місті, і дуже популярним серед радянського бомонду, історію нині занедбаної, але все ще величної будівлі, розповідає сайт «Наше місто».

У XVIII столітті приблизно на цьому ж місці над Дніпром оселився Лазар Глоба, щоб милуватися з високого берега повноводним Дніпром.

Перший ресторан з дерева тут було збудовано у 1936 році, а у нинішньому образі будівля постала у 70 – х роках минулого століття.

80-ті роки були «зірковим» періодом закладу, адже сюди привозили всіх видатних гостей нашого міста та численні урядові делегації.

«Цікаво що кожен поверх займав свій зал, спеціально було розроблено концепцію таких залів, і спеціальний дизайн.  На першому поверсі був бар «Нептун». На 2 та 3 поверхах розташовувася «Слов’янський зал» і цілий поверх був розписаний Петриківським розписом», – розповідає Максим Кавун, завідувач відділом Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького.

Детальніше про те хто саме відвідував «Маяк» та як склалась далі історія нинішнього ресторану-примари, дивіться у нашому сюжеті.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: