Печінковий торт – одна із найсмачніших і ситних закусок, основа якої– печінка, борошно, яйця, спеції та смачна начинка. Але щоб надати страві особливого смаку – додайте до неї нові інгредієнти. Які саме – пише сайт «Наше Місто» з посиланням на news24.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 700 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Молоко – 100 мл
- Борошно – 100 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Шампіньйони – 600 г
- Цибуля для начинки – 2 шт
- Часник – 2 зубчика
- Твердий сир – 100 г
- Кріп – 30 г
- Майонез – 250 г
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Рослинна олія для смаження – 3 ст.л
Приготування:
Курячу печінку промийте, дайте повністю стекти рідині або висушіть її на рушнику. Цибулю наріжте довільними шматочками, додайте до печінки.
Печінку та цибулю перекрутіть через м’ясорубку або перебийте в блендері до однорідності, вбийте 2 яйця, влийте молоко, перемішайте.
Всипте необхідну кількість борошна, перебийте блендером, щоб не було грудочок, додайте сіль і мелений перець за смаком.
З усього печінкового тіста посмажте на сковороді млинці однакового розміру. Сковорідку періодично змащуйте олією. Млинці повинні вийти досить щільні та товсті. Смажте їх на середньому вогні з двох боків до рум’яного кольору.
Окремо приготуйте начинку. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте її до напівпрозорості. До цибулі додайте гриби, нарізані невеликими шматочками. Суміш посоліть, смажте 5-8 хвилин до повного випаровування грибного соку. Після повністю остудіть.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, змішайте з подрібненим кропом.
На плоску тарілку викладіть один печінковий млинець. Зубчики часнику пропустіть через прес, додайте до майонезу, перемішайте. Млинець змастіть майонезним соусом.
Зверху викладіть частину смажених грибів. Зверху на гриби покладіть другий печінковий корж. Змастіть його майонезом, присипте сиром та кропом.
Далі повторіть по черзі всі шари, доки не закінчаться млинці та начинка.
Торт поставте в холодильник на 1 годину для просочення. Перед подачею верхівку торта змастіть майонезом, прикрасьте печерицями та свіжим кропом. Смачного!