![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/10/tort-pechenochnyi-1045x662.jpg)
Печінковий торт – одна із найсмачніших і ситних закусок, основа якої– печінка, борошно, яйця, спеції та смачна начинка. Але щоб надати страві особливого смаку – додайте до неї нові інгредієнти. Які саме – пише сайт «Наше Місто» з посиланням на news24.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 700 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Молоко – 100 мл
- Борошно – 100 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Шампіньйони – 600 г
- Цибуля для начинки – 2 шт
- Часник – 2 зубчика
- Твердий сир – 100 г
- Кріп – 30 г
- Майонез – 250 г
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Рослинна олія для смаження – 3 ст.л
Приготування:
Курячу печінку промийте, дайте повністю стекти рідині або висушіть її на рушнику. Цибулю наріжте довільними шматочками, додайте до печінки.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/10/pechen-1006x662.jpg)
Печінку та цибулю перекрутіть через м’ясорубку або перебийте в блендері до однорідності, вбийте 2 яйця, влийте молоко, перемішайте.
Всипте необхідну кількість борошна, перебийте блендером, щоб не було грудочок, додайте сіль і мелений перець за смаком.
З усього печінкового тіста посмажте на сковороді млинці однакового розміру. Сковорідку періодично змащуйте олією. Млинці повинні вийти досить щільні та товсті. Смажте їх на середньому вогні з двох боків до рум’яного кольору.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/10/blyn-1011x662.jpg)
Окремо приготуйте начинку. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте її до напівпрозорості. До цибулі додайте гриби, нарізані невеликими шматочками. Суміш посоліть, смажте 5-8 хвилин до повного випаровування грибного соку. Після повністю остудіть.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, змішайте з подрібненим кропом.
На плоску тарілку викладіть один печінковий млинець. Зубчики часнику пропустіть через прес, додайте до майонезу, перемішайте. Млинець змастіть майонезним соусом.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/10/nachynka-998x662.jpg)
Зверху викладіть частину смажених грибів. Зверху на гриби покладіть другий печінковий корж. Змастіть його майонезом, присипте сиром та кропом.
![Новини Дніпра: печінковий торт по-новому - Наше Місто](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2023/10/tort-2-1002x662.jpg)
Далі повторіть по черзі всі шари, доки не закінчаться млинці та начинка.
Торт поставте в холодильник на 1 годину для просочення. Перед подачею верхівку торта змастіть майонезом, прикрасьте печерицями та свіжим кропом. Смачного!