Skip to content

Спроба підкупу мера Дніпра рекордним хабарем: детектив НАБУ розповів, як ловили Максима Микитася

Справа Максима Микитася - Наше Місто

Гучний скандал, пов’язаний зі спробою екс-нардепа та колишнього керівника «Укрбуда» Максима Микитася підкупити мера Дніпра Бориса Філатова за 22 млн євро, рік назад наробив чимало шуму в інформаційному просторі. Як ловили Микитася, у підкасті Радіо NV розповів детектив НАБУ Станіслав Браверман.

Нагадаємо, 18 жовтня 2022 року колишній нардеп намагався підкупити мера Бориса Філатова. Експрезидента “Укрбуду” затримали на спробі дати меру Дніпра Філатову 22 мільйони євро хабара. Ці гроші пропонувалися за можливість отримати підряд з будівництва метро у місті. Того ж дня НАБУ вручило йому підозру. 20 жовтня ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Сам Борис Філатов заявив, що, коли суд винесе вирок у справі екс-нардепа Микитася, гроші, які повинні були стати йому хабарем, підуть на ЗСУ.

«Відомо, що будівництвом займалася турецька фірма «Лімак», але після початку повномасштабного вторгнення вони принипили роботи, заявивши про форс-мажор. І бізнесмен-будівельник, який зараз під слідством, захотів його продовжити. Але там був відкритий конкурс, і навряд чи йому вдалося б його виграти. Проте були можливості це обійти, у чому бізнесмен і намагався переконати Бориса Філатова. Той, у свою чергу, довго не хотів навіть зустрічатися з підсудним, говорив, що це не його компетенція, що він ніяким чином не може вплинути на позицію ЄБРР. Підозрюваний казав, що в нього є свої люди, які зможуть все організувати, треба тільки зробити їх помічниками мера і включити в робочу групу. А потім вже вони як представники мерії їздили б у Варшаву в офіс ЄБРР. Підприємець посилався на багатьох народних депутатів, навіть на представників вищого керівництва України. Досить нескладні завдання були поставлені підприємцем перед мером як на 22 млн євро, проте Борис Філатов був категоричним», – розповів детектив НАБУ Станіслав Браверман.

Справа Максима Микитася - Наше Місто
Справа Максима Микитася - Наше Місто

Правоохоронець додав, що кожен крок у цій гучній справі був зафіксований.

«Все чути, все видно, кожен крок, кожен рух. Проведена експертиза, тому у суду не було жодних питань про доказову базу», – сказав він.

Крім того, Станіслав Браверман підтвердив, що це найбільша пропозиція хабаря в історії українського правосуддя.

Категорія: Відео, Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: