Site icon Наше Місто

176 тис. євро та Mercedes-Benz Brabus хабаря: НАБУ завершило слідство по ексголові Полтавської ОДА

Слідство по ексголові Полтавської ОДА - Наше Місто

Антикорупційне бюро та Служба безпеки завершили розслідування стосовно колишнього керівника Полтавської обласної державної адміністрації та його радника, яких підозрюють у неправомірному одержанні великої суми грошей, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на НАБУ.

За результатами слідства встановлено, що у 2017 році голова обласної адміністрації, спільно зі своїм радником, отримав від фінансового директора приватної компанії 176 тисяч євро. За цю суму посадовці зобов’язалися забезпечити перемогу компанії в тендері, який проводила обласна адміністрація, а також укладення договорів на обслуговування автодоріг.

Не виконавши своїх зобов’язань, голова адміністрації вимагав від директора компанії нову неправомірну вигоду. Замість виконання умов, посадовець отримав в подарунок елітний автомобіль Mercedes-Benz-Brabus вартістю понад 6,5 мільйонів гривень.

Щоб уникнути виявлення неправомірних транзакцій, підозрювані використовували банківські рахунки нерезидентської компанії, а автомобіль був отриманий посадовцем як подарунок на його день народження та пізніше був переписаний на іншу особу.

За результатами розслідування дії посадовців кваліфікувалися як тяжкий злочин згідно зі статтею 368 частини 4 Кримінального кодексу України.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version