Site icon Наше Місто

Обмеження бюджетів: які країни надають тимчасовий захист українським біженцям повторно

Обмеження бюджетів: які країни надають тимчасовий захист українським біженцям повторно

Останнє опитування Євробарометра показало, що загальна підтримка надання фінансової та економічної допомоги Україні, серед громадян Євросоюзу, зменшилась з 80 відсотків у квітні 2022 року до 64 відсотків у серпні поточного. У зв’язку з чим багато європейських країн скорочують допомогу українським біженцям, і наші співгромадяни переїжджають туди, де ще зберігаються соціальні виплати та інші види допомоги. Про те що змінилось для українців в Європі пише сайт «Наше місто».  

Отримати повторний тимчасовий захист українці все ще можуть у деяких країнах Євросоюзу. Тож, де готові приймати українців незалежно від того, чи отримували вони до того статус тимчасового захисту в іншій країні.

Німеччина.

Важливо зазначити, що за останні кілька місяців багато українських біженців перебралися з Польщі до Німеччини. Оскільки поляки вже скасувал частину фінансової підтримки для українців, а саме житлову субсидію розміром 40 злотих на людину на день для працездатних українців, які проживають у колективному житлі.  Безкоштовний проїзд у громадському транспорту Польщі також було скасовано.

Німеччина відкрита для прийому українських біженців, навіть якщо вони вже мешкали в іншій країні. Однак перед переїздом українцям рекомендується зв’язатися з міграційною службою у конкретному місті та уточнити умови прийому, адже у деяких землях немає можливості для безкоштовного розселення. Детальну інформацію про це можна знайти на офіційному порталі для українських біженців.

Нідерланди.

Теж приймають українських біженців, навіть якщо вони вже мають статус тимчасового захисту в іншій країні. Для цього необхідно відмовитися від статусу в першій країні, оскільки правила не дозволяють мати два такі статуси одночасно. Детальну інформацію про переїзд до Нідерландів можна знайти на офіційному сайті для українських біженців. Останнім часом помітне зростання числа українців, які приїжджають до Нідерландів з інших країн.

У Нідерландах сума фінансової допомоги залежить від рівня доходів, а виплати на харчування за новими правилами залежатимуть від кількості членів родини.

Іспанія.

Тут українці також можуть розраховувати на тимчасовий захист після перебування в інших країнах. Для отримання тимчасового захисту українцям слід подати заяву в Центрах CREADE, які функціонують у містах Мадрид, Барселона, Малага та Аліканте. Також можна звернутися до поліції столиці провінції.

Португалія.

Надає тимчасовий захист, незалежно від попереднього притулку, наданого в іншій країні. Через значну територіальну віддаленість від Українського кордону ця держава досі прийняла не так багато біженців з України. Але Португалія має відкриту міграційну політику і вже приймала кілька хвиль українських мігрантів, зокрема у 90-х роках 20 століття. Що говорить про наявність діаспори і відповідної підтримки.

Румунія.

Попри скорочення фінансування для біженців з України, через обмеження власного бюджету, готова надати тимчасовий захист українцям, навіть якщо вони раніше мали притулок в іншій країні Європейського Союзу.

З травня місяця виплати українцям які наразі проживають у Румунії скоротили. Тепер  щомісячна одноразова допомога становить 2 000 леїв (445 $). Фізичні особи отримують 750 леїв на місяць на житло.  Зазначається, що ці виплати будуть надавати лише на 1 місяць тим українцям, які можуть працювати, але ще не знайшли роботу і не влаштували дітей у навчальні заклади.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version