Skip to content

Підприємець з Дніпра передав власний літак Збройним силам України

Анна Диброва

Підприємець з Дніпра передав власний літак Збройним силам України

Володимир Яценко, дніпровський підприємець, передав власний літак на потреби ЗСУ, про це повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на Facebook-сторінку Володимира Яценка.

Це модель L-39 «Альбатрос» — навчально-тренувальний і навчально-бойовий літак чехословацької авіабудівної фірми Aero Vodochody. Нині літак вже несе службу в частинах Повітряних Сил України, як основний навчально-тренувальний апарат.

“Цей літак був моєю мрією. Військові пілоти мене зрозуміють – той, хто хоч раз відчув його потужність і отримав задоволення від керування, буде дивитись на цивільні літачки трохи поблажливо. Війна внесла свої корективи. Вирішив передати його військовим. А літати обов’язково буду. Після нашої Перемоги!” – написав Володимир Яценко на своїй сторінці.

Український підприємець, банкір та менеджер Володимир Яценко народився в Кам’янському. Тривалий час працював у ПриватБанку, нині є співзасновником Монобанку. Після повномасштабного вторгнення росіян у грудні 2022 року Володимир Яценко долучився до волонтерської діяльності та розвитку будівництва БПЛА в Дніпрі. Одним із його проєктів є безпілотник “Довбуш Т10”.

Також, минулого року Володимир Яценко обіцяв винагороду у 20 млн гривень українському розробнику, чий літак долетить і приземлиться на Червоній площі у Москві на 9 травня.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: