Site icon Наше Місто

Казковий осінній глінтвейн: рецепт зігріваючого напою для дорослих і дітей

Казковий осінній глінтвейн: рецепт зігріваючого напою для дорослих і дітей

Не всі знають, як зробити глінтвейн вдома, і тому витрачають гроші на купівлю напівфабрикатів або, п’ють його тільки в кафе або ресторанах. Однак краще готувати глінтвейн вдома, адже це дуже творчий напій з десятками відтінків смаку, кілька цікавих особливостей розповідає про цей напій і сайт «Наше місто».

Слово “Глінтвейн” походить від німецької, що означає палаюче вино. Приготувати це духмяне диво вдома дуже просто, необхідно дотримуватись кількох нескладних правил.

Особливості приготування:

Для приготування глінтвейну знадобиться емальований або скляний посуд, де буде підігріватись вино або сік і змішуватимуться всі компоненти.

Увага!

 Якщо ви готуєте алкогольний глінтвейн – його не можна кип’ятити у жодному випадку! Інакше вино видихається і втратить міцність та аромат.

Безалкогольний глінтвейн готують на гранатовому чи ожиновому соку, або з використанням соку червоних сортів винограду. Його можна кип’ятити – це пришвидшить процес екстракції спецій та фруктів.

В іншому, приготування глінтвейну в домашніх умовах нескладне – налили вино, додали спеції, підігріли, трохи настояли і готово.

Основа:

Зазвичай використовують червоне сухе або напівсухе вино для глінтвейну, однак, можна приготувати глінтвейн з білого вина.

Спеції для глінтвейну можуть бути дуже різні: кориця, кардамон, гвоздика, чорний перець. Саме приправа надає напою бажаний аромат.

Рецепт глінтвейну з корицею – найпоширеніший. До складу напою також можуть входити цукор, якщо вино здається вам кислим, апельсин. Глінтвейн нічим не запивають, традиційно його закушують печивом, іншими кондитерськими виробами, можна запивати глінтвейном м’ясні страви.

Безалкогольна версія вам смакуватиме не гірше, такий напій підійде навіть дітям після прогулянки на холодному повітрі. Адже пряний гарячий напій із соку з фруктами, чудово зігріває і навіть допомагає подолати початкові симптоми застуди.

Дуже популярний рецепт глінтвейну з медом. Якщо хочете отримати ще більш пряний напій, додайте у глінтвейн корінь імбиру, а для ще більшого аромату – журавлину. Якщо у вас знайдеться великий термос, перелийте приготований напій в нього, аби він довше залишався теплим. Такий термос непогано взяти з собою на прогулянку в осінній парк.

Рецепт класичного глінтвейну:

Інгредієнти:

Приготування:

гвоздику і мускатний горіх засипати у турку, налити води, розмішати і довести до кипіння. Потримати на вогні ще хвилину після закипання. Та дати настоятися відвару 10-15 хвилин. Тим часом вино або сік налити в каструлю і поставити на вогонь. Коли нагріється до появи диму над рідиною – вилити у нього вміст турки і додати цукор, або мед. Добре перемішати, зняти з вогню і розлити по чашках.

Рецепт імбирного глінтвейну:

Інгредієнти:

Приготування:

вино налитити в каструлю, додати сухі спеції. Корінь імбиру почистити і нарізати мілкою соломкою, або слайсами, лимон і апельсин тонкими півкільцями. Додати імбир і фрукти в каструлю з вином, цукор або мед за смаком. Варити глінтвейн на повільному вогні, поки не почне «диміти». Зняти з вогню та дати трохи настоятись.

Французи додають у глінтвейн коньяк та каву, дуже популярний фруктовий глінтвейн з тонкими скибочками яблук і груш. Варіантів так багато, що можна щовечора ласувати новим варіантом ароматного напою.

Творчого вам настрою та смачного глінтвейну.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version