У Дніпрі повідомили про випадки гострих кишкових інфекцій. Ними стали два харчові отруєння в одному із закладів громадського харчування, – повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби.
На днях до головного управління Держпродспоживслужби в області надійшли два екстрені повідомлення про випадки захворювання на гострі кишкові інфекції. Обидва пацієнти були госпіталізовані і мають різні порушення функцій шлунково-кишкового тракту.
Постраждалі вважають, що отруєння сталося після того, як вони з’їли страви «Хачапурі» та «Цезар» в одному із закладів Дніпра.
Для встановлення причин отруєння експерти провели епідрозслідування та інспектування у закладі громадського харчування, а також дослідження біоматеріалу хворих та працівників закладу.
З’ясувалося, що обидва хворих та всі працівники закладу мають патогенну бактерію Salmonella Enteritidis, яка викликає сальмонельоз.
В додаток до цього, у закладі громадського харчування було виявлено ряд порушень у частині санітарно-гігієнічних питань та у сфері якості та безпечності харчових продуктів:
- незадовільний санітарно-гігієнічний стан приміщень;
- порушується дезінфекційний режим;
- не проводиться контроль за умовами зберігання та якістю харчових продуктів, за дотриманням технологічних процесів;
- виявлено продукти харчування невідомого походження;
- харчові відходи не знищуються відповідно до чинного законодавства;
- не здійснюються заходи щодо боротьби зі шкідниками, а саме заходи щодо проведення дезінсекції та дератизації;
- не запроваджено систему управління безпечності харчових продуктів задля зниження ризиків, які пов’язані з харчовими отруєннями тощо.
Зважаючи на порушення, роботу закладу громадського харчування було припинено на 10 днів, а також було складено протокол про адміністративне правопорушення.
Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Здоров'я, Лікарня, Новини Дніпра