Site icon Наше Місто

Хелловін 2023 в Україні: дата святкування і заборони

Хелловін 2023 в Україні: дата святкування і заборони

613872668

Вже минула майже половина осені, а це означає, що в Україну наближається свято, яке заполонило серця дорослих і дітей. Відомий своєю містичною атмосферою та незабутніми костюмами, Хелловін став частиною культури та традицій святкування осені в багатьох країнах. Однак насправді, Хеловін супроводжується певними обмеженнями та заборонами, повідомляє «Наше місто».

31 жовтня люди з усього світу одягаються в різні страшні костюми, декорують будинки гарбузами і влаштовують вечірки, які наповнені магією і надприродними подіями.

Спочатку це осіннє свято було присвячено закінченню сезону збору врожаю і святкували його тільки на Британських островах. Проте з приходом християнства на острови свято отримало новий сенс – в цей день почали святкувати пам’ять про святих та покійних предків. Тому і з’явилася така назва – All Hallows Evening – в перекладі «вечір усіх святих».

Тоді існувало повір’я, що в цей день межа між світами ставала тоншою, тому духи могли проникати в наш світ. Тому для того, аби налякати духів з потойбічного світу ірландці та шотландці почали влаштовувати свято з розвагами та вогнем. А щоб нечисть у разі чого приймала за своїх – люди робили собі страхітливе вбрання.

У 19 столітті ірландці та шотландці почали масово емігрувати до США, тож і свято разом з ними розповсюдилося по різним містам, штатам, а згодом і по різним країнам. Проте сенс свята трохи змінився – цей день стали присвячувати не покійним, а нечистій силі.

Головним атрибутом свята сьогодні вважається гарбуз з вирізаними очима та ротом. У середині нього має бути так званий ліхтарик Джека. Ім’я Джека пов’язується з ірландською легендою про фермера, якому не знайшлося місця ні в раю, ні в пеклі. Тому диявол дав Джеку ліхтар з вуглиною і прирік вічно блукати між раєм і пеклом.

Як не дивно, в день святкування Хелловіну є сурові заборони:

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version