Skip to content

Гуляш вийде «золотим»: у Дніпрі стрімко дорожчає м’ясо

В Україні разом з іншими популярними продуктами цієї осені подорожчало і м’ясо. Є одразу кілька факторів, що впливають на формування вартості. Журналісти сайту «Наше Місто» проаналізували цінову політику торгівельних мереж Дніпра.

У вересні у продуктових супермаркетах ціни на яловичину зросли на 41,1% порівняно з минулим роком. За цей період найменше змінилася вартість курятини — 13,7%. А от свинина, подорожчала, як і яловичина, на 41,1%.

«АТБ» пропонує свинину без кістки по 189,99 грн. за кг. В наявності є піджарка зі свинини, яка коштує 159,70 грн. за пакування масою 700 гр. За стейки в маринаді доведеться заплатити 263 грн за кілограм.

Яловичий стейк коштує 233,90 грн. за кілограм у вакуумному пакуванні.

У «Варусі» свинину для шашлику продають по 189,90 грн. за кілограм. М’ясо яловиче можна придбати за 254,90 грн.

«Сільпо» пропонує медальйони зі свинини по ціні 249 грн за пакування вагою 700 гр. А вартість молодої яловичини б’є рекорди. Її продають по 55,90 за 100 грам.

Новини Дніпра: ціни на м'ясо ростуть - Наше Місто

Звичайно, що на ринках Дніпра ціни на м’ясо трохи нижчі і кожен покупець може обрати товар на свій гаманець.

Ключовими факторами зростання цін на м’ясо в Україні є скорочення поголів’я худоби через бойові дії, подорожчання палива, логістика та збільшення виробничих витрат.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: