Site icon Наше Місто

Дніпро на екрані: 5 фільмів, які були зняті у нашому місті за останні роки

Дніпро на екрані: 5 фільмів, які були зняті у нашому місті за останні роки

Дніпро, місто на берегах могутньої ріки, для багатьох митців є центром натхнення. За останній час тут було знято чимало кліпів, короткометражок, фільмів та серіалів. Вони не тільки демонструють красу цього міста, але й розповідають цікаві історії людей, які відображають справжню стійкість духу та характеру, – повідомляє сайт «Наше місто».

Українське кіно – важлива частина культурної спадщини та мистецтва, яка привертає увагу глядачів своєю атмосферою і унікальними сюжетами. За останні декілька років кінематограф у Дніпрі стрімко набирає обертів. Тому пропонуємо подивитися таку добірку свіжих фільмів, які знімалися у Дніпрі.

«Людські мости: Захищати та жити» (2023)

Документальний фільм, який присвячується Українським Захисникам та психологам, які допомагають українцям подолати травматичні наслідки війни росії проти України.

Документальний фільм складається з 5 серій, які в середньому тривають 40 хвилин.

«Проти течії» (Водоворот, Вир) (2020)

У фільмі (серіалі) розповідається про те, як головна героїня Міла влаштовується прессекретаркою до місцевого яхт-клубу. На неї покладається важке завдання: не лише врятувати імідж компанії, а й розплутати клубок сімейних таємниць і розібратися у подіях тієї ночі, коли загинула Анжеліка Калініна – дружина одного з власників яхт-клубу.

Кінокартина складається з 10 серій, кожна з яких триває приблизно 40 хвилин.


«Загадки Олександра Поля» (2020)

Документальний серіал Катерини Стрельченко про Олександра Поля. Олександр Миколайович Поль – відома історична постать. Велику частину життя він присвятив вивченню залізних руд Кривого Рогу.

Документальний фільм складається з 7 серій, які тривають близько 16 хвилин.

«Школа геніїв» (2008-2022)

Фільм присвячений стосункам між українською молоддю. Всі зйомки проходили у Дніпрі, а участь у них брали актори-аніматори, що проходили навчання у студії «ДНЕПР СINEMA».

За 14 років зйомок було створено 18 сезонів, де одна серія триває в середньому 30 хвилин.

«Художник-пророк, гігантська піч, волонтерська ферма і зефірні букети» (2023)

Проект «Крафтові мандри» Євгена Синельникова – тревер-шоу про Україну, її міста та талановитих людей. Саме в фільмі «Художник-пророк, гігантська піч, волонтерська ферма і зефірні букети» відбувається знайомство глядачів із талановитими майстрами Дніпра та їхніми унікальними виробами.

Фільм триває трохи більше години.

Категорія: Новини Дніпра, Рубрики, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version