Якщо у вас псуються овочі і ви не знаєте, що з ними робити, то у нас є вихід. Пропонуємо вам приготувати божественно смачну овочеву ікру. Овочі можна обирати ті, які вам більше до смаку. Наш рецепт, наприклад, на баклажановій основі. У вас це може бути кабачок. Детальний рецепт і як готувати цю смакоту — читайте в матеріалі “Наше місто”.
Інгредієнти:
- Баклажани – 4 шт
- Перці – 2 великих
- Кабачки – 1
- Помідори – 6-7 дрібних чи 5 великих
- Цибулина велика
- Різна зелень (петрушка, базилік, гілочки тим’яну)
Приготування:
Запікаємо всі овочі при температурі 200 градусів до стану поки шкірка не підрумʼяниться і не стане добре відставати. Це займе хвилин 40 в середньому.
Овочі охолоджуємо, чистимо і довільно рубаємо.
До овочів додаємо подрібнену петрушку, подрібнений базилік, листя з кількох гілочок тимʼяну.
Готуємо соус:
- Олія – 50-60 мл
- Бальзамічний оцет – 2 ст.л
- Сік половини лимону
- 3-4 зубчики часнику
- Мед – 1 ст.л
Приготування:
Все змішуємо і виливаємо до овочів.
Солимо, перчимо нашу ікру, перемішуємо і подаємо!
Смачного!