У жовтні зелені плоди помідорів більше не стигнуть на грядках, а в супермаркетах з’являються великі ящики з цими недорогими овочами. В умілих руках нестиглі томати перетворяться на неймовірну закуску. Спробувати новий рецепт пропонує сайт «Наше місто».
Фахівці радять солити ті помідори, в яких вже з’явилося насіння. Але простіше обирати за кольором томатів. Трохи жовтуваті, але ще нестиглі, можна буде засолити на зиму. А дуже дрібні та ще зовсім зелені помідори можна швидко перетворити на смачну страву до осіннього столу.
Помідори слід ретельно вимити.
Для закуски знадобляться такі інгредієнти:
- перець горошком;
- часник;
- болгарський перець;
- листя винограду, хрону, стебла кропу.
Розсіл:
- 1 літр води;
- 3 столові ложки солі;
- 1 чайна ложка паприки;
- 1 столова ложка цукру.
Готувати бажано у великому міцному посуді.
Покладіть на дно каструлі листя винограду, хрону та кріп. Цілі помідори, часник, почищений та порізаний болгарський перець – вперемішку засипте до посуду та прикрийте зверху листям винограду.
Приготуйте розсіл. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, розведіть в ній сіль, цукор і паприку, дайте прокипіти кілька хвилин.
Гарячим розсолом залийте помідори, щоб рідина їх покрила приблизно на 1 сантиметр. Накрийте кришкою і залиште вистигати.
Дрібні помідори та перець можна класти в тарілку відразу як розсіл охолоне.
Великі плоди потребують трохи більше часу на приготування – їх можна перекласти в банки та залити розсолом, що залишився. Вже наступного дня їх можна буде вживати в їжу, або лишити в прохолодному місці для більш тривалого зберігання.
Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Новини Дніпра, Рецепти