Site icon Наше Місто

У Дніпропетровській області чоловіка на городі вкусила отруйна гадюка (Фото)

Вкусила отруйна гадюка - Наше Місто

У Новомосковському районі чоловіка, який порався на городі, за палець вкусила отруйна гадюка. Якби не вчасна допомога медиків швидкої допомоги, могла б статися біда, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на співробітницю Дніпропетровського обласного центру медицини катастроф Тетяну Єсіч.

Зі слів постраждалого, під час роботи по господарству на подвір’ї власного помешкання був укушений плазуном за палець правої руки. Скаржився на сильний біль в області укушеної рани, набряк правої кисті. 

Після надання екстреної медичної допомоги (введення антигістамінних препаратів, знеболення, інфузія кристалоїдів, обробка рани, транспортна іммобілізація кінцівки), чоловік в середньому стані був госпіталізований до КП «Новомосковська ЦРЛІЛ». 

Нагадаємо, що отрута гадюки степової та гадюки звичайної, які водяться на території Дніпропетровщини, має гемолітичну дію та може спричинити геморагічний синдром, гостру ниркову недостатність або анафілаксію.

І тільки від своєчасної та якісно наданої медичної допомоги буде залежати стан здоров’я та якість подальшого життя постраждалого.

Дякуємо нашим працівникам за високий професіоналізм!

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version