Skip to content

Де у Дніпрі знаходиться будинок Гаррі Поттера (Фото)

Де у Дніпрі знаходиться будинок Гаррі Поттера (Фото)

Дніпро – це старе місто, якому вже більше ніж 200 років. Зараз тут переважає сучасна інфраструктура, проте ще й досі, гуляючи вулицям Дніпра, можна знайти сліди старого міста. Як зараз виглядають уламки історії, – розповість «Наше місто» з посиланням на Фейсбук Олени Присягіної.

Серед вулиць Дніпра є атмосферні та дещо дивні залишки історії міста. Так, дніпряни знайшли будинок, який через незвичайну та стару архітектуру 19 століття прозвали домом Гаррі Поттера. Він знаходиться на Виконкомівській вулиці у Соборному районі. Перехожі відмічають, що знаходячись поряд почуваєш себе немов в іншому вимірі.

Дивлячись на фасад є враження, що від конструкції залишилася лише стіна. Будинок також називають «домівкою без стін», проте насправді він має усі чотири стіни. Такий візуальний ефект створюється через те, що дім побудований у формі ромба.

Проте, це не єдиний «будинок Гаррі Поттера» у Дніпрі. На Бородинській вулиці можна натрапити на схожий осередок історії та культури. Час його будування визначається приблизно в період середини 1890 – початку 1900 років. З першого погляду це дійсно уламок минулого, проте будинок насправді цілий і також має ромбоподібну конструкцію, як і попередній, через що і виглядає як однісінька стіна.

Категорія: Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: