Site icon Наше Місто

Купити дрова у Дніпрі і області: скільки коштують і як придбати законно

Зима вже близько. А разом з нею й опалювальний сезон. Кожен українець замислюється над тим, як підготуватися до холодів і забезпечити себе теплом. Досвід минулого року показує, що найлегше цей період пройшли мешканці приватного сектору, які мають печі чи твердопаливні котли. Де можна придбати дрова у Дніпрі та області, повідомляє сайт  «Наше Місто» з посиланням на Дніпровську панораму.

Як повідомили журналістам у Миколаївському лісництві Петриківського лісгоспу Східного лісового офісу, у минулому році в цей період вже були черги за дровами на декілька тижнів вперед. Наразі ж – ажіотажу немає. Можливо, цьому сприяє аномально тепла осінь. У той же час, у лісництві не припинять заготівлю дров. Для усіх охочих є декілька способів отримати деревину.

«Зараз є сайт «ДроваЄ», де клієнт через Приват24 може оплатити замовлення. Ми записуємо всі його дані, вбиваємо в базу і ставимо в чергу, згідно з якою відпускаємо дрова», – розповів лісничий Миколаївського лісництва філії «Петриківське лісове господарство» Олег Мілов.

Для заготівлі дров лісничі роблять вибіркову вирубку, обирають лише сосну та акацію. Вартість залежить від породи деревини. Щільні породи довше горять та виділяють більше тепла. Відповідно вони і коштують дорожче.

«Ціна за 1 куб акації – 1608 грн. Якщо взяти будинок 6 на 10, то на зиму на його опалення потрібно закупити близько 8-10 кубів дров», – кажуть у лісництві.

Дрова хвойних порід відносяться до другої групи і коштують 1 008 грн. за куб. Найдешевша третя група (м’яколистяні породи) – 600 грн. Детальніше про вартість у кожному лісництві області можна дізнатися на сайті.

Деякі категорії громадян мають право на отримання твердого палива зі знижкою чи безкоштовно:

Варто зазначити, що українці, які належать до однієї з цих категорій, мають проживати в будинках, де немає централізованого опалення. Така допомога може застосовуватися на придбання скрапленого газу, дров, вугілля, брикетів та іншого палива для опалення будинків.

Східний лісовий офіс закликає населення закуповувати дрова для опалення заздалегідь. Зробити це можна на сайті або звернувшись до найближчого лісництва.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version