З настанням холодніших днів та золотавого осіннього листя приходить час для затишних домашніх десертів, і банановий кекс – ідеальний вибір для того, аби порадувати себе та своїх близьких. Як приготувати смачний та дуже швидкий кекс, – повідомляє «Наше місто».
Інгредієнти:
Банани – 2 шт.;
борошно – склянка;
вершкове масло або соняшникова олія – 6 столових ложок;
яйця – 2 шт.;
молоко – 150 г;
цукор – склянка;
щіпка солі;
розпушувач для тіста – 1,5 чайної ложки.
Спосіб приготування:
Готуємо тісто. Яйця потрібно збити вінчиком або міксером разом із цукром, додавши трохи солі. Вливаємо соняшникову олію або розтоплене вершкове масло. Ще раз все збиваємо.
Банани очищаємо від шкірки і розминаємо вилкою в пюре. Проте не варто розминати дуже сильно.
В тісто вливаємо молоко і додаємо бананове пюре. Перемішуємо до однорідності. Невеликими частинами всипаємо борошно з розпушувачем і постійно перемішуємо тісто, щоб не було грудочок. Тісто має вийти консистенцією густої сметани. Форму для випікання змащуємо олією, виливаємо тісто у форму та запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.