Skip to content

Планету накриють 5 геомагнітних штормів: календар магнітних бурь на жовтень 2023

Календар магнітних бурь на жовтень 2023 - Наше Місто

П’ять геомагнітних штормів накриють планету у жовтні. Про це повідомив Центр передбачення космічної погоди Нацагентства океанографічних і атмосферних досліджень США, пише сайт «Наше місто».

Вже 1 жовтня Україну накриє магнітна буря. Вона буде середньої сили.

2 жовтня потужність геомагнітного шторму стане слабшою.

5 жовтня почнеться сильна магнітна буря. Вона досягне свого піку вранці. Сильний вплив на організм триватиме до глибокої ночі. Повідомляється, що в цей день можуть бути перепади настрою, головні болі, загострення хронічних захворювань.

13-15 жовтня та 23-26 жовтня очікуються ще два геомагнітні шторми. Ці бурі будуть слабкими.

Остання у жовтні магнітна буря очікується 29-30 жовтня. Її потужність буде середньої сили, тож можна очікувати погіршення самопочуття.

Календар магнітних бурь на жовтень 2023 - Наше Місто

Під час магнітних бур у людей можуть виникати такі симптоми:

  1.            головний біль,
  2.            запаморочення,
  3.            нудота,
  4.            біль у серці,
  5.            слабкість і сонливість,
  6.            біль у спині та суглобах,
  7.            підвищений тиск,
  8.            загострення хронічних захворювань.

Що робити при магнітній бурі:

Для того, щоб звести до мінімуму негативний вплив бурі, дотримуйтеся правил здорового способу життя вже за кілька днів до початку негативного природного явища.

Обмежте вживання жирної, смаженої, гострої їжі та виробів з борошна. Їжте більше сезонних фруктів, горіхів. М’ясні продукти карще замінити на рибні страви.

Відмовтеся від кави, алкоголю і сигарет.  Частіше бувайте на свіжому повітрі.

Довідка:

Корональні викиди маси, що призводять до появи геомагнітних бур на Землі, виникають в особливих регіонах на Сонці, які називаються сонячними плямами. Коли лінії магнітного поля на поверхні Сонця стають надто заплутаними і раптово розриваються, відбувається спалах. Якщо сонячна пляма спрямована у бік нашої планети, то потік плазми, що летить крізь космос із величезною швидкістю, врізається у наше магнітне поле.

Останніми місяцями на Сонці відбувається дуже багато спалахів із корональними викидами маси. Справа в тому, що на Сонці існує 11-річний цикл його активності з періодами затишшя і максимального підйому. Згідно з прогнозами вчених, пік сонячної активності настане в липні 2025 року, а до цього на нашій зірці все частіше відбуватимуться виверження, які викликатимуть геомагнітні бурі різної потужності.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: