Site icon Наше Місто

Вимагають гроші за проїзд чи ображають: куди у Дніпрі скаржитися пільговикам

Куди у Дніпрі скаржитися пільговикам - Наше Місто

У Дніпрі понад 200 тис. мешканців користуються пільговим проїздом у громадському транспорті. Більшість з них – пенсіонери за віком. За умови пред’явлення пенсіоного посвідчення, вони мають право на безоплатний проїзд в трамваях, тролейбусах та міських автобусах. Нерідко їм доводиться стикатися з порушенням прав на безкоштовний проїзд. Куди звертатися у таких випадках, розповіли у департаменті транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради, повідомляє сайт «Наше місто».

Дніпро став першим містом, яке на місцевому рівні прийняло рішення про безоплатний проїзд у громадському транспорті для людей, що мають третю групу інвалідності. Фіксація пільги дозволяє поставити крапку у суперечках перевізників щодо трактувань Закону України та постанови Кабміну стосовно того, чи всі три групи інвалідності мають підставу їздити безоплатно. Тож тепер скористатися транспортом безкоштовно у Дніпрі можна за наявності посвідчення чи довідки встановленого зразка і щодо наявності третьої групи інвалідності.

Наприкінці 2022 року у Дніпрі почали працювати перші комунальні маршрути. Особливо корисні вони для пасажирів пільгової категорії, які можуть користуватися ними без будь-яких обмежень. Маршрути обслуговуються низькопідлоговими автобусами великої пасажиромісткості, які пристосовані для перевезення людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

«Представники департаменту транспорту та транспортної інфраструктури регулярно зустрічаються з керівниками автотранспортних підприємств, які забезпечують роботу міських автобусних маршрутів, та проводять роботу щодо випадків порушення прав пільговиків. За результатами службових розглядів на водіїв, які провокують конфліктні ситуації, керівництвами підприємств накладаються дисциплінарні стягнення. У разі повторення неналежної поведінки застосовуються більш серйозні покарання – аж до звільнення», – розповів під час чергування по місту директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Ігор Маковцев зазначив.

Залишити скаргу або пропозицію щодо роботи міського громадського транспорту можна на гарячу лінію міської ради. Також – написати на сторінки департаменту в соціальних мережах. Зокрема, у телеграм каналі департаменту, де можна оперативно отримати відповідь безпосередньо від відповідальних співробітників транспортних підприємств.

Категорія: Новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version