Skip to content

Славнозвісні сінабони, які підкорили світ: простий рецепт приготування вдома

Сіннабони, або булочки з корицею – всесвітньо відома випічка, яка зустрічається в меню більшості кав’ярень і кондитерських. Повітряне тісто з вершковим кремом створюють ідеальне поєднання. Приготувати ароматні сіннабони можна і в домашніх умовах. Рецептом ділиться сайт «Наше Місто».

Для тіста:

  • Молоко – 200 г
  • Сухі дріжджі – 25 г
  • Вершкове масло – 75 г
  • Цукор – 60 г
  • Два курячих яйця
  • Одна чайна ложка солі
  • Борошно пшеничне –  500 г 

Для начинки:

  • Цукор – 120 г
  • Кориця – 15 г
  • Вершкове масло – 30 г

Для крему:

  • Вершкове масло – 30 г
  • Вершковий сир маскарпоне – 60 г
  • Цукрова пудра – 120 г

Приготування:

Робимо опару. Для цього необхідно в тепле молоко насипати сухі дріжджі та чайну ложку цукру. Перемішуємо, накриваємо ємність серветкою та залишаємо на 20-30 хвилин в теплому місці для активації дріжджів.

В іншій ємності збиваємо міксером розм’якшене вершкове масло кімнатної температури та цукор. Коли маса почне біліти, додаємо по одному яйця. Бажано, збивати не переставаючи.

Додаємо до яєчно-вершкової маси опару, сіль та маленькими порціями борошно. Замішуємо тісто.

Під час додавання борошна, слідкуємо за густиною тіста, важливо не зробити його занадто тугим. Тісто має залишатись м’яким, але не липнути до рук.

Знову накриваємо ємність з тістом серветкою, залишаємо на одну годину в теплому місці доки тісто не збільшиться в об’ємі в 2 рази.

Для начинки необхідно змішати в окремій ємності цукор з корицею. Масло знадобиться нам для змащування тіста згодом.

Припиляємо робочу поверхню борошном, викладаємо готове тісто та розкочуємо його товщиною 3-4 мм. Обрізаємо зайве тісто так, аби воно стало прямокутної форми.

Кулінарним пензликом наносимо на тісто м’яке вершкове масло та засипаємо рівномірно начинку.

Загорніть пласт тіста рулетиком. Наріжте рулет упоперек на 11-12 шматочків.

Деко застилаємо пергаментним папером та викладаємо булочки на відстані 2-3 см одна від одної. Накриваємо деко серветкою та залишаємо ще на пів години для вистоювання.

Поки булочки збільшуються в розмірі, ви можете ввімкнути духову шафу на 180 градусів. Сінабони необхідно випікати близько 25-35 хвилин.

Поки булочки в духовці, приготуйте крем- глазур. Для цього збийте в ємності розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою та вершковим сиром до однорідності. Це займе близько 2-3 хвилин.

Новини Дніпра: рецепт сінабонів - Наше Місто

Як тільки ви дістанете випічку з духовки, щедро покрийте її кремом. Таким чином булочки будуть добре просочені з усіх боків. Смачного!

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: