Site icon Наше Місто

Шлунок знаходився в плевральній порожнині: у Дніпрі врятували військового, який був на крок від смерті

Шлунок знаходився в плевральній порожнині: у Дніпрі врятували військового, який був на крок від смерті

В міську лікарню потрапив військовослужбовець зі скаргами на болі в животі після тупої травми. Лікарі підозрювали, що це гострий панкреатит, проте під час огляду ознаки травм були відсутні. Як врятували життя військовому, —  розповість «Наше місто» з посиланням на Департамент охорони здоров’я населення міськради.

Відділення політравми міської лікарні з самого початку війни почало приймати пацієнтів з різноманітними видами травм та поранень, отриманих внаслідок військової агресії російських окупантів.

Лікар Ярослав працює хірургом 17 років. За час війни він врятував близько 6200 військових. Особливим випадком для нього стало звернення до відділення військовослужбовця, який скаржився на болі в животі після тупої травми з підозрою на гострий панкреатит.

Проте під час огляду чоловіка зовнішні ознаки травми були відсутні: подряпин і гематом зовсім не було.

Після обстеження хворого на комп’ютерній томографії було виявлено, що майже весь шлунок знаходиться в лівій плевральній порожнині та стискає на половину ліву легеню. Лікарі запідозрили травматичний розрив діафрагми.

Виявилося, що напередодні військовий отримав закриту травму передньої черевної стінки. Військового терміново розпочали оперувати. Лікарі перемістили шлунок в черевну порожнину, дренували плевральну порожнину зліва, ушили дефект діафрагми та дренували черевну порожнину.

На щастя, на ранок легеня розправилась і чоловік зміг вільно дихати на повні груди. Завдяки працівникам лікарні, пацієнт через 2 тижні був виписаний з медичного закладу та відправився до своєї родини.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version