Site icon Наше Місто

Встановлено гігантський трансформатор: на Дніпропетровщині отримали воду постраждалі від підриву Каховки громади

На Дніпропетровщині відновлено живлення нового водогону, що забезпечуватиме водою жителів Криворізького району. Для цього енергетики ДТЕК встановили 14-тонний трансформатор. Детальніше про хід робіт повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на пресслужбу ДТЕК.

Наприкінці серпня мешканці Дніпропетровської області, що постраждали від підриву Каховської ГЕС, вперше отримали воду з магістрального водогону Інгулець-Південне. Для його живлення енергетикам ДТЕК Дніпровські електромережі довелося оперативно оновити обладнання та замінити трансформатор на підстанції 35 кВ. Замість існуючого встановили більш потужний, який зміг би забезпечувати живлення насосної станції для нового водогону.

«Розуміючи необхідність терміново забезпечити мешканців Дніпропетровщини водою, ми зосередили всі сили, щоб оперативно подати напругу на новий водогін. Наразі ми завершили оновлення високовольтної підстанції, яка забезпечуватиме живленням одну з частин нового водогону. Для вирішення цієї задачі замінили трансформатор 2,5 МВА на майже втричі потужніший – 6,3 МВА. Це допоможе забезпечити водогін необхідною електрикою, а жителів Криворізького району – довгоочікуваною водою», – повідомили в ДТЕК Дніпровські електромережі.​

Трансформатор вагою понад 14 тон доставили з Дніпра.  Для його встановлення задіяли автокран. На підстанції монтували та налагоджували обладнання 4 бригади фахівців.

Роботи по заміні тривали два дні. Щоб в цей період не залишати 1,5 тисячі мешканців  Широківської  та Новолатівської громад без світла, ДТЕК Дніпровські електромережі  встановив 10 генераторів потужністю від 30 до 140 кВт. Їх везли вантажівками з дев`яти дільниць регіону. 17 фахівців встановлювали та підключали генератори, почергового заживлюючи лінії та 13 трансформаторних підстанцій.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version