Site icon Наше Місто

Самар, Новоселиця чи Січеслав: стало відомо, коли Новомосковськ отримає нову назву

DCIM/100MEDIA/DJI_1707.JPG

У Новомосковську тривають дискусії щодо перейменування міста. Назву обирають майже рік. Чи дійшли згоди мешканці, історики та місцева влада, дивіться в сюжеті 11 каналу, пише «Наше Місто».

Більшість місцевих мешканці вважають, що потрібно позбуватися радянських назв. А варіантів пропонується безліч: Самар, Новоселиця, Січеслав – найпопулярніші з них. У істориків своя думка з цього приводу.

«Ми не маємо шукати нову назву. Ми маємо повернути стару, яку в нас відібрав той самий ворог, з яким ми наразі воюємо», – сказав директор Новомосковського історико – краєзнавчого музею Костянтин Мешко.

Ірина також за повернення місту історичної назви. Це єдиний вихід повернути спадщину.

«Я бачила в інтернеті деякі пропозиції назвати місто Самар. Така назва була ще за часи запоріжців. Тому потрібно вибрати назву, яка відповідає історії. Бо радянська влада знищувала історію України, русифіковувала людей поколіннями. Намагалася знищити українців, як націю», – вважає місцева мешканка Ірина.

У міській владі кажуть, що не можна ігнорувати питання перейменування міста. Інакше Верховна Рада сама обере топонім.

«Важко багатьом сприйняти необхідність саме зараз займатися перейменуванням. Є багато маніпуляцій. Намагаються людям розказати, що це потягне за собою витрати громадян на зміну документів», – повідомив міський голова Новомосковська Сергій Резнік.

Вже до кінця листопада планується затвердити нову назву.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version