Карамельна шарлотка – пиріг з яблуками, який стане ідеальним доповненням до чаю або кави. Рецепт розкажуть журналісти сайту “Наше місто” з посиланням на УНІАН.
Інгредієнти:
- цукор – 4 ст. л. (100 г);
- мед – 1,5 ст. л. (50 г);
- яйце – 1 шт;
- борошно – 6 ст. л. (180 г);
- вершкове масло (м’яке) – 1/2 частина пачки (85 г + 15 г);
- розпушувач – 1/2 ч. л. (7 г);
- молоко – 1/2 склянки (120 г);
- кориця, кардамон – за смаком.
Для начинки:
- яблука – 3 шт. (або 300 г очищених);
- цукор – 1/2 склянки (80 г);
- масло вершкове – 20 г.
Приготуйте начинку. Почистіть і наріжте яблука кубиками. Розтопіть у сотейнику цукор до стану карамелі – він має стати бурштинового або темного кольору. Додайте вершкове масло, яблука, перемішайте. Варіть, постійно помішуючи, поки не випарується рідина.
Приготуйте тісто. Змішайте м’яке масло, цукор і мед, додайте корицю, кардамон або інші прянощі за смаком. Додайте яйце, знову перемішайте до однорідності. Змішайте борошно з розпушувачем і додайте в основну масу. Влийте молоко, перемішайте. Додайте карамелізовані яблука і знову перемішайте.
Форму для випікання викладіть пергаментом, вилийте тісто. Випікайте в розігрітій духовці до 130°С 50 хвилин, а потім ще 5 хвилин за 170°С. Дайте охолонути і посипте зверху цукровою пудрою.