Skip to content

В Україні таких шість: названо регіони, які ризикують залишитись без опалення та світла взимку

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Міста, які ризикують залишитись без опалення

Попереду на українців чекає складний осінньо-зимовий сезон. Про це неодноразово заявляли експерти з енергетики, члени Уряду та спеціалісти з житлово-комунального господарства. Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко висловив думку, що найбільша загроза нависла над двома регіонами. І це не прифронтові території, пише “Наше місто” з посиланням на УНІАН.

Найбільший ризик залишитися без опалення і світла взимку у двох великих міст. Це столиця України Київ і південний обласний центр Одеса.

На думку Харченка, ці два міста в принципі потребують великої кількості енергії і відчувають гострий дефіцит генераційних потужностей.

“У Києві є генерація, але вона покриває в кращому разі не більше тридцяти відсотків споживання. В Одесі взагалі немає нічого”, — пояснив експерт.

Крім Києва та Одеси напружена ситуація з електропостачанням з великою ймовірністю буде в таких містах:

  • Кременчук;
  • Житомир;
  • Кропивницький;
  • Запоріжжя.

Також у зоні постійного підвищеного ризику будуть усі прифронтові населені пункти. Оцінюючи стан енергосистеми країни, експерт вважає, що якщо зимові температури опустяться нижче мінус 10 градусів, це буде критичним навантаженням для енергетики навіть без обстрілів.

Читайте також: В Ясно в Дніпрі зробили важливу заяву щодо боргів за електроенергію: хто найгірше сплачує рахунки.

Категорія: Війна, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: