Site icon Наше Місто

Теракт у Дніпрі, в якому загинула речниця ДСНС Дар’я Гречищева: минуло два роки болю і невідомості

Теракт у Дніпрі, в якому загинула речниця ДСНС Дар’я Гречищева: минуло два роки болю і невідомості

У Дніпрі 15 вересня 2023 виповнюється два роки  з моменту, коли на проспекті Богдана Хмельницького під час вибуху авто загинули прес-секретар ГУ ДСНС у Дніпропетровській області Дар’я Гречищева та інструктор з тактичної медицини та мінної безпеки Олексій Кавлак. Загиблі мали активну громадянську позицію. Вони були волонтерами, інструкторами-парамедиками та займалися досить активною діяльністю. Неодноразово перебували у зоні ООС, пише «Наше місто».

Практично від початку слідства справу було передано СБУ, де її класифікували як теракт. За фактом події було внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.258 (терористичний акт) ККУ.

Раніше ми писали, у справі було призначено багато експертиз. Без отримання цих результатів не можна робити жодних висновків.

Журналісти сайту «Наше місто» відправили запит до управління СБ України у Дніпропетровській області, щодо того, як триває розслідування, але поки що відповіді не отримали.

Раніше, у вересні 2021 року в СБУ заявляли, що розглядають дві основні версії події – професійна діяльність загиблих або «неприязні стосунки з певним колом осіб».

Дарія Гречіщева навчалася в Національному гірничому університеті. Їй було 36 років. Протягом кількох останніх років працювала начальницею відділу зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС у Дніпропетровській області. Також Дар’я була волонтеркою Червоного Хреста, де допомогла всім, хто потребує.

У рятувальній службі Гречищеву згадують як одну з найкращих співробітниць відомства. А відділ, який вона очолювала, описують як один із найпотужніших серед усіх регіональних прес-служб ДСНС.

Колеги Дар’ї писали, що вона не боялася експериментувати і проявляти ініціативу.

Відомо, що Гречищева активно долучалася сама і долучала своїх підлеглих до участі у різноманітних тренінгах, форумах, курсах. Також у ДСНС її описують як неймовірно добру людину, надійного друга, чарівну дівчину та прекрасну подругу.

Олексій Кавлак із позивним «Змій» народився 1977 року в Києві. Мав юридичну освіту, а також кваліфікацію рятувальника. До подій на Майдані займався бізнесом. А коли почалась війна у 2014 році почав викладати домомедичну допомогу в Навчальному центрі. Надалі навчав військових надання домедичної допомоги у різних підрозділах. Також був старшим інструктором ГО «Український легіон», який багато разів виїжджав для проведення тренінгів на передову.

Заснував проект Aid Brothers та був співорганізатором проекту «Нащадки Вільних».

Світла пам’ять прекрасним людям.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version