Skip to content

Черепашине озеро під Дніпром: які таємниці приховує в собі майже безлюдне місце

Новини Дніпра: Таємниці черепашиного озера на Дніпрі

Під Дніпром, в районі аеропорту, знаходиться маловідоме озеро Черепашине. Воно вражає своєю неймовірною природною красою та затишною атмосферою. Проте чому таке гарне та колоритне озеро майже не відвідують люди, — розповість «Наше місто».

Атмосфера спокою там іноді лякає: для одних це місце релаксу та медитації, єднання з природою та внутрішнім спокоєм, для інших же — таємниче та загадкове місце, про яке ходять легенди.

Точної інформації про те, як та коли з’явилася назва цієї водойми немає. Хтось заявляє, що так воно було названо ще нашими предками через велику кількість черепах, що там мешкали ще до нас, а хтось вважає, що цю назву дали нещодавно місцеві жителі. Але про велику кількість черепах говорить кожен, хто колись побував на цьому озері.

Також відвідувачі відмічають, що це місце безлюдне. Зустріти там когось, окрім черепах та чапель майже неможливо. Це досить дивно, бо краєвид місця дуже надихаючий. Можливо, люди не часто відвідують озеро через його безлюдну атмосферу, яка відлякує та страшить гостей озера, а можливо туди просто не зручно добиратися. Відвідувачі зазначають, що доїхати туди на автівці неможливо.

Тому для відвідування цього тихого, атмосферного та загадкового місця краще обирати велотранспорт або ж приходити пішки.

Фото Олександра Пасічника

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: