Бендерики – одна з найкращих українських страв, що подобається багатьом. Якщо хочете пригостити своїх рідних або друзів смачненьким, бендерики – ідеальний варіант. Весь секрет у формі закуски і способі приготування. Рецептом ділиться «Наше Місто» з посиланням на сайт «1 хвилина».
Бендерики готуються з тонких млинців і м’яса. Ця апетитна закуска допускає використання різних видів фаршу: свинини, суміші свинини з яловичиною або курятиною.
Інгредієнти:
- Молоко – 125 мл.;
- Курячі яйця – 2 штуки;
- Борошно – 50 грамів;
- Цукор – половина чайної ложки;
- Олія – 1 чайна ложка;
- Сіль – 1 грам;
- Курячий фарш – 200 грамів;
- Цибуля – 1 штука;
- Мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Готуємо млинці для майбутньої страви. В глибоку миску та додаємо яйця, цукор та сіль. Все ретельно перемішуємо за допомогою міксера чи вінчика. Туди ж додаємо молоко та трішки олії. Потім поступово висипаємо борошно та починаємо перемішувати. Тісто має бути однорідної консистенції, без грудочок.
Тепер ставимо сковорідку на вогонь та додаємо олію. Смажимо млинці, як зазвичай.
Готуємо далі начинку. Курячий фарш висипаємо в тарілку та додаємо подрібнену цибулю. Туди ж спеції за смаком та одне куряче яйце. Гарно вимішуємо.
Починаємо збирати майбутні бендерики. Для цього млинець розділяємо навпіл та трішки підгинаємо одну сторону.
Потім викладаємо фарш та складаємо все трикутником. Так робимо з усіма млинцями.
Окремо збиваємо яйце та вмочуємо кожен бендерик. Після цього відправляємо його на сковорідку.
Смажити потрібно на повільному вогні з двох сторін.