Skip to content

Королева осені: готуємо гарбузову кашу за унікальним рецептом

Гарбуз – справжній король осені. У кожної сім’ї є свій улюблений рецепт гарбузової каші – з рисом, пшоном або з манкою. Ця страва прекрасно засвоюється організмом і подобається дітям. Складно придумати більш корисну їжу в цю пору року. Універсальним рецептом ділиться сайт «Наше Місто».

Інгредієнти: 

  • гарбуз (220 г),
  • вода (50 мл),
  • молоко (150 мл),
  • круглий рис (50 г),
  • вершкове масло (20 г),
  • цукор (1 ст. л.),
  • сіль (за смаком).

Приготування:

Рис промиваємо декілька разів, поки вода не стане прозорою.

Гарбуз очищаємо від шкірки, розрізаємо, вичищаємо насіння. Нарізаємо її його невеликими кубиками і викладаємо в каструлю. Потім заливаємо водою і чекаємо, поки вона закипить. Після цього тушкуємо на слабкому вогні приблизно 10-15 хвилин, щоб шматочки розм’якшилися.

Потім заливаємо гарбуз молоком, додаємо сіль і цукор за смаком.

Доводимо до кипіння і рівномірно по всій поверхні розсипаємо круглий рис. Важливо – на цьому етапі не потрібно перемішувати, щоб рис не опустився донизу і не пригорів.

Новини Дніпра6 рецепт гарбузової каші - Наше Місто

Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 20-30 хвилин – до повної готовності рису. Перед подачею скибочки гарбуза можна подавити ложкою для більш однорідної структури каші або залишити, як є, шматочками.

Подаємо з вершковим маслом або ж із медом, сухофруктами і горіхами.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: