Гарбуз – справжній король осені. У кожної сім’ї є свій улюблений рецепт гарбузової каші – з рисом, пшоном або з манкою. Ця страва прекрасно засвоюється організмом і подобається дітям. Складно придумати більш корисну їжу в цю пору року. Універсальним рецептом ділиться сайт «Наше Місто».
Інгредієнти:
- гарбуз (220 г),
- вода (50 мл),
- молоко (150 мл),
- круглий рис (50 г),
- вершкове масло (20 г),
- цукор (1 ст. л.),
- сіль (за смаком).
Приготування:
Рис промиваємо декілька разів, поки вода не стане прозорою.
Гарбуз очищаємо від шкірки, розрізаємо, вичищаємо насіння. Нарізаємо її його невеликими кубиками і викладаємо в каструлю. Потім заливаємо водою і чекаємо, поки вона закипить. Після цього тушкуємо на слабкому вогні приблизно 10-15 хвилин, щоб шматочки розм’якшилися.
Потім заливаємо гарбуз молоком, додаємо сіль і цукор за смаком.
Доводимо до кипіння і рівномірно по всій поверхні розсипаємо круглий рис. Важливо – на цьому етапі не потрібно перемішувати, щоб рис не опустився донизу і не пригорів.
Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися 20-30 хвилин – до повної готовності рису. Перед подачею скибочки гарбуза можна подавити ложкою для більш однорідної структури каші або залишити, як є, шматочками.
Подаємо з вершковим маслом або ж із медом, сухофруктами і горіхами.